Voor wie dit gerecht niet bekend in de oren klinkt, dit is eendenborstfilet met sinaasappels. Een verrassende, niet zo voor de hand liggende combinatie. Maar het is juist deze mix van zoet en hartig dat dit gerecht een heel eigen twist meegeeft.
Gerecht afkomstig uit Toscane of Andalusië
“Canard à l’orange is een oer-Franse klassieker die past in de sucré-salé-keuken”, vertelt Bert. “Dit wil zoveel zeggen als een bereiding die zoet en hartig op een geslaagde manier samenbrengt. Het gerecht is afkomstig uit Toscane of Andalusië. Het huidige recept dateert van 1945 en werd door een chef-kok in Parijs op de kaart gezet. Het is kortom een niet-alledaags gerecht dat wel de moeite waard is om uit te proberen op de camping.”
Selderijsalade en gebakken aardappels
De eendenborst en sinaasappels worden aangevuld met selderijsalade en gebakken aardappels. De canard valt of staat met de juiste bereiding van de eendenborst. “Je moet echt opletten met de gaartijd van de eend. De eend moet rosé zijn, anders wordt-ie taai.”
Cadac 2-Cook Pro de Luxe
Voor het bereiden van dit gerecht werd gebruik gemaakt van de Cadac 2-Cook Pro Deluxe. Een lichtgewicht kooktoestel met twee branders en elektrische piëzo-ontsteking.
Wie is kampeerkok Bert?
Tijdens de ACSI FreeLife TestTour 2021 maakte Bert De Wolf zijn rol als Levensgenieter meer dan waar. Daarom is deze Vlaamse beroepskok én doorgewinterde kampeerder die meer dan honderd dagen per jaar op de camping staat, de aangewezen persoon om invulling te geven aan de rubriek ‘Haute Camping’.