ACSI FreeLife

Menu

De nieuwe Doréma Monza is extra stevig en strak

Wie op zoek is naar een nieuwe voortent, moet de Monza maar eens goed bekijken. Dit nieuwe model van Doréma is een van de blikvangers van seizoen 2025.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
027.MONZA .dorema

De Monza valt op door de hoge kwaliteit van materialen een strak, modern design. Hij vervangt de bestaande Garda- en Daytona-modellen en is straks te koop in vier uitvoeringen. Het complete tentdoek is gemaakt van het TenCate All Season doek in 240 gram per vierkante meter kwaliteit. Dit sterke materiaal maakt de tent geschikt voor zowel de toer- als seizoenskampeerder.

Raamkleppen

De Monza komt in de showroom te staan in vier uitvoeringen. De 240 centimeter diepe indeling is er in een reguliere en een De Luxe-versie met raamkleppen. De raamkleppen zijn een mooie aanvulling voor veel seizoenkampeerders, ze beschermen het raamfolie tegen vuil, zorgen voor privacy en voorkomen inkijk als je er een tijd niet bent.

Daarnaast zijn er twee grotere versies verkrijgbaar van 270 en 300 centimeter diep. De complete Monza-serie wordt geleverd met gordijnen uit de nieuwe Doréma-collectie. Bij de 270-variant kun je naast antraciet/grijs kiezen uit fris blauw en trendy groen. De Monza sluit aan op caravans met omloopmaten tussen 675 en 1.125 cm.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Uitbreidopties

Uiteraard biedt Doréma ook mogelijkheden om de tent uit te breiden met een luifel, een extra diepe uitbouw (met of zonder deur), een tweepersoons slaapcabine, petluifel- en verandastangen, een stormbandenset en Starlon-tenttapijt op maat. Voor extra ventilatie en een aangenaam binnenklimaat zitten er gaaspanelen in de voorwand en zijwanden. Het stevige 25 mm dikke stalen frame heeft standaard zes spikes zodat je de tent zonder moeite en eenvoudig strak op kunt zetten.

Voor de sluiting gebruikt Doréma overal de extra zware, 10 millimeter YKK-ritsen. De Monza is vanaf het najaar te zien en te bestellen op onder anderen de Caravan Salon Düsseldorf en de Kampeer en Caravan Jaarbeurs en in de showroom bij de dealers. De Doréma Monza is dan verkrijgbaar vanaf €1.191.

Voor extra ventilatie en een aangenaam binnenklimaat zitten er gaaspanelen in de wanden

Dit vinden de testers van de Monza

Als doorgewinterde kampeerders hebben Wim en Anke Verhagen uit Nieuwendijk al heel wat voortenten opgezet. Voor een weekend op camping Hof van Overveld in Prinsenbeek ruilen ze hun eigen Doréma Multi Nova in voor een test met de Monza 240. Het echtpaar is vooral te spreken over de deur. “Heel fijn dat je de deur naar eigen wens links of rechts kunt maken. Bij onze tent zit de deur in het midden, maar dit is veel fijner. Je merkt ook dat het tentdoek een stuk dikker is.”

Het opzetten van de tent komt volgens de testers redelijk overeen met het stappenplan van hun eigen tent. “Deze stangen zijn alleen van ijzer, terwijl wij aluminium stokken hebben. Dat maakt het opzetten iets zwaarder.” Overigens is de Monza zowel verkrijgbaar met aluminium als Fibre Tech (glasvezel) frame. Mede dankzij de gaaspanelen in de voorwand en zijwanden heeft de tent volgens Wim een goed binnenklimaat. “Het koelt ’s avonds goed af en het warmt ’s ochtends ook weer snel op. We houden zelf ook graag de deur open voor wat extra tocht. Al met al is deze voortent ons goed bevallen. De Monza zou best iets voor ons kunnen zijn.”

Dorema tent
De Monza wordt geleverd met een stevig dubbelpins frame, één pin voor de voorkant van de tent en één voor de petluifel. Hierdoor staat de tent altijd strak.

Meer informatie

De Monza, die verkrijgbaar is in vier versies, is een van de twee nieuwe modellen van Doréma. Deze voortent is vanaf het najaar te bestellen op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs én bij de dealers. Voor meer informatie ga je naar doréma.nl

De keuze is reuze

Op zoek naar een nieuwe voortent of luifel voor je caravan of camper? ACSI FreeLife maakte een rondje langs de verschillende merken en zet de belangrijkste nieuwelingen uit 2024 kort voor je op een rij.

Praat mee

Praat mee: De nieuwe Doréma Monza is extra stevig en strak

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht