ACSI FreeLife

Menu

Op camping ’t Reestdal kom je extra tot rust

Het campinghouderschap vraagt om maatwerk. Jeroen en Jenny Slager van camping ’t Reestdal in het Overijsselse Balkbrug weten dat als geen ander. De gezinscamping richt zich al vijftien jaar op kinderen met een gedragsstoornis.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Jeroen en Jenny 01

Samen met zijn vrouw Jenny en zijn kinderen Christiaan (33) en Rieneke (32) staat Jeroen aan het roer van de camping in het pittoreske Reestdal. Deze meanderende beek tussen Slagharen en Meppel vormt de natuurlijke grens tussen Drenthe en Overijssel.

In 1996 namen Jeroen en Jenny deze kleinschalige natuurcamping over. Anno 2019 beschikt ’t Reestdal over privé sanitair en een uitgebreid recreatieaanbod. Ook in de bosrijke omgeving van de camping vind je met meerdere fiets- en wandelroutes volop vertier. De keuze om zich op een speciale doelgroep te richten komt niet uit de lucht vallen. De campinghouders spreken uit ervaring als kampeerders van het eerste uur met vier kinderen.

“We hebben een zoon met ADHD”, vertelt Jeroen. “Onze kampeervakanties waren niet gemakkelijk. Met reguliere campings kun je vaak niet uit de voeten. Structuur en regelmaat is voor deze doelgroep heel belangrijk. Daar zijn we een jaar of vijftien geleden op ingesprongen. Het begint met begrip. Het helpt enorm als je medekampeerders begrijpen hoe je kind reageert. Een groot deel van onze gasten voelt zich zo vertrouwd dat ze hier ieder jaar staan.”

DJI00120r
Voor de jongste kampeerders is er met een ruim zwembad met onder meer een afgescheiden peuterbad genoeg waterpret mogelijk op camping ’t Reestdal

‘Ouders zijn hier echt ontspannen’

De volgende generatie dient zich al aan bij de groep stamkampeerders van ‘t Reestdal. “Inmiddels komen we ouders tegen die als kind al bij ons kampeerden. Heel bijzonder. Acceptatie is het allerbelangrijkste. Juist omdat de kinderen elkaar snappen, zoeken ze elkaar vaak op. Het lijkt wel of ze daar een antenne voor hebben. Ieder jaar is het weer een verrassing hoe het allemaal gaat lopen met alle gasten onder elkaar, en ieder jaar komt het goed. Dan denk ik: het is toch weer mooi gelukt. Ouders zijn echt ontspannen omdat ze meestal geen druk voelen. Sommige gezinnen zoeken al jaren naar een geschikte camping. Dat brengt na verloop van tijd druk met zich mee. Jenny en ik genieten van de saamhorigheid op ‘t Reestdal. Onze gasten zoeken elkaar op en zijn er voor elkaar als het nodig is. Als kinderen worden buitengesloten, durven ze elkaar daar op aan te spreken.”

Structuur is de basis waar het maatwerk van de camping op drijft. Het wekelijkse kennismakingsuurtje met de ouders is daar een voorbeeld van. “We hebben een gestructureerd recreatieprogramma. Daarvoor gebruiken we een timerklok waarop je precies kunt zien hoe lang de activiteit nog duurt. De mascottes lopen op gezette tijden over de camping om te melden dat er iets staat te gebeuren. Kinderen weten dan bijvoorbeeld dat het knutselen gaat beginnen.”

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

Intakegesprek

Kampeer je voor het eerst op camping ’t Reestdal? Dan volgt er meestal een uitnodiging voor een intakegesprek. “Dat zijn vaak heel persoonlijke gesprekken. We kijken naar de gezinssituatie en zoeken een staanplaats waar dat gezin het beste past. Soms raden we gezinnen aan om bijvoorbeeld niet in het hoogseizoen maar in het laagseizoen te komen, omdat het anders te druk is.”

De jongste gasten kunnen hier op allerlei manieren hun energie kwijt. Zo zijn er volop sportactiviteiten zoals kidssurvival en de jaarlijkse Reestdal Fun Run in de zomer waarbij je klimmend en klauterend obstakels in het water en in het bos moet bedwingen. In het motoriekpark kunnen de jongste bezoekers onder meer hun coördinatie en lenigheid testen.

Jeroen en Jenny kunnen gerust zijn dat hun vertrouwde campingrecept op maat wordt doorgezet. ‘t Reestdal is een echt familiebedrijf en de opvolger staat al klaar. “Onze zoon Christiaan werkt in de automatisering in de campingsector, maar helpt al van kinds af aan mee op de camping. Hij wil het op termijn graag van ons overnemen.”

Dochter Rieneke werkt er al jaren parttime. En ook Arend-Jan (32) en Irene (22) hebben in hun kindertijd hun ouders geholpen. “Dat we een opvolger in huis hebben, geeft ons veel rust. Voorlopig zijn we nog lang niet klaar en runnen we deze camping na 21 jaar nog altijd met veel plezier.”

452
In het motoriekpark kunnen kinderen op allerlei toestellen hun vaardigheden testen

Praat mee

Praat mee: Op camping ’t Reestdal kom je extra tot rust

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht