Beuken zijn de grote koningen van het bos, die je meteen herkent aan hun majestueuze, wijd uitgestrekte en knoestige takken. Door hun vorstelijke uitstraling zie je ze daarom niet alleen in het bos, maar ook vaak langs oprijlanen naar statige buitenhuizen. Is dat bijzonder? Ja. We vinden de Fagus sylvatica, zoals zijn officiële naam luidt, namelijk alleen hier bij ons in Europa. Zonder de invloed van de mens zou de beukenboom zelfs ons hele dichtbevolkte continent domineren.
‘Laat de natuur natuur blijven’
Daar hebben wij mensen met z’n allen een stokje voor gestoken. We hebben het landschap naar onze eigen wensen ingedeeld, met als resultaat dat er nog maar weinig echte oude oerbossen met beuken over zijn. Een belangrijk restant vinden we in het midden van Duitsland, in de deelstaat Hessen. En dan met name het Kellerwald. Nu werkt men hier aan de wildernis van morgen, onder het motto ‘laat de natuur natuur blijven’.
5 campingtips
Om deze unieke natuur te ervaren, kun je het best zo dichtbij mogelijk kamperen. Wanneer je op één van deze vijf ACSI-campings staat, ben je (zo) in de natuur.
Camping und Ferienpark Teichmann
Grote, goed geoutilleerde camping nabij Edersee.
Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 7,5
Campingplatz Asel-Süd Ederseeparadies
Grote, maar toch zeer rustige camping, mooi gelegen aan Edersee.
Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 6,8
Campingplatz an der Bringhäuser Bucht
Terrassencamping met een prachtig uitzicht over het meer.
Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 7,9
Am Linge
Camping ligt aan de Edersee en aan een doodlopende weg. Voorzieningen zijn prima. Er zijn veel watersportmogelijkheden en je kunt goed eten in het restaurant.
Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 8
Affolderner See
Camping ziet er uit als een park met de boomgroepen. Zeer ruime staanplaatsen. Aan de waterkant leuke plaatsen voor tentkampeerders. Grote vrijheid in plaatskeuze.
Kampeerdersbeoordeling op Eurocampings.eu: 7,7
6 pagina’s
Benieuwd naar de wandelingen die je door het nationale park kunt maken? En naar wat er allemaal te beleven is in het bezoekerscentrum? In een zes pagina’s tellend artikel in ACSI FreeLife 1-2017 lees je het volledige reisverhaal.