De Mexicaanse oorsprong van de caesarsalade
De caesarsalade is een van de bekendste salades. Minder bekend is dat hij zijn oorsprong in Mexico heeft. Desondanks kwam ik het gerecht tijdens mijn reis door Guatemala en Mexico jaren geleden zelden tegen op de menukaart. Het gerecht werd vooral populair in de Verenigde Staten en verspreidde zich over de wereld.
Deze variant van de salade bevat haricots verts uit een potje, wat de bereiding vereenvoudigt en het gerecht voedzamer maakt. Samen met de gekookte eieren en knapperige vega kip is dit een heerlijke vullende maaltijdsalade.
Ingrediënten
– 2 stuks vega(n) kip krokant
– 2 eieren
– 400 gr voorgesneden ijsbergsla
– 220 gr haricots verts
– Voor de garnering: Parmezaanse kaas poeder
Voor de dressing:
– 1/2 citroen
– 1 teen knoflook
– 2 el Parmezaanse kaas poeder
– 1 el yoghurtmayonaise
– 1 el mosterd
De vleesversie van de vegetarische caesarsalade
Liever een stukje vlees? Vervang de vega(n) kip krokant door gebakken kipfiletreepjes of voeg krokant gebakken bacon toe aan het gerecht.
Bereiding
1. Bak de vega(n) kip in een koekenpan met wat olijfolie op medium temperatuur in 8 minuten krokant. Snij de kip daarna in repen.
2. Kook de eieren in 7 – 8 min medium hard. Pel en halveer daarna de eieren.
3. Giet de haricots verts af en laat uitlekken.
4. Verdeel de sla over de borden en beleg met de haricots verts, vega(n) kip en de gehalveerde eieren.
5. Knijp het sap uit de citroen en pers de knoflook fijn. Doe dit samen met de andere ingrediënten voor de dressing in een schaaltje. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een scheutje water toe om de dressing te verdunnen. Garneer hiermee het gerecht.
Vega makkelijk, Koken op de camping
Dit gerecht komt uit het boekje Koken op de Camping van Janne Meijssen – oprichtster van Vega Makkelijk. In het handzame boekje staan 42 vegetarische maaltijdsalades en eenpansgerechten, speciaal voor kampeerders die zonder stress willen genieten van smaakvolle, gezonde maaltijden op de camping.