ACSI FreeLife

Menu

Haute Camping: Caesarsalade

In de rubriek Haute Camping delen Vega Makkelijk en ACSI FreeLife de lekkerste gerechten voor je kampeervakantie. In deze aflevering caesarsalade met haricot verts.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Vega makkelijk_Koken op de camping_Caesar salade

De Mexicaanse oorsprong van de caesarsalade

De caesarsalade is een van de bekendste salades. Minder bekend is dat hij zijn oorsprong in Mexico heeft. Desondanks kwam ik het gerecht tijdens mijn reis door Guatemala en Mexico jaren geleden zelden tegen op de menukaart. Het gerecht werd vooral populair in de Verenigde Staten en verspreidde zich over de wereld.

Deze variant van de salade bevat haricots verts uit een potje, wat de bereiding vereenvoudigt en het gerecht voedzamer maakt. Samen met de gekookte eieren en knapperige vega kip is dit een heerlijke vullende maaltijdsalade.

Ingrediënten

– 2 stuks vega(n) kip krokant
– 2 eieren
– 400 gr voorgesneden ijsbergsla
– 220 gr haricots verts
– Voor de garnering: Parmezaanse kaas poeder

Voor de dressing:
– 1/2 citroen
– 1 teen knoflook
– 2 el Parmezaanse kaas poeder
– 1 el yoghurtmayonaise
– 1 el mosterd

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Probeer nu

De vleesversie van de vegetarische caesarsalade

Liever een stukje vlees? Vervang de vega(n) kip krokant door gebakken kipfiletreepjes of voeg krokant gebakken bacon toe aan het gerecht.

Bereiding

1. Bak de vega(n) kip in een koekenpan met wat olijfolie op medium temperatuur in 8 minuten krokant. Snij de kip daarna in repen.

2. Kook de eieren in 7 – 8 min medium hard. Pel en halveer daarna de eieren.

3. Giet de haricots verts af en laat uitlekken.

4. Verdeel de sla over de borden en beleg met de haricots verts, vega(n) kip en de gehalveerde eieren.

5. Knijp het sap uit de citroen en pers de knoflook fijn. Doe dit samen met de andere ingrediënten voor de dressing in een schaaltje. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een scheutje water toe om de dressing te verdunnen. Garneer hiermee het gerecht.

Vega makkelijk, Koken op de camping

Dit gerecht komt uit het boekje Koken op de Camping van Janne Meijssen – oprichtster van Vega Makkelijk. In het handzame boekje staan 42 vegetarische maaltijdsalades en eenpansgerechten, speciaal voor kampeerders die zonder stress willen genieten van smaakvolle, gezonde maaltijden op de camping.

Vega makkelijk_Koken op de camping_cover boek

Praat mee

Praat mee: Haute Camping: Caesarsalade

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht