Haute Camping recept:
Pokébowl met zalm
Ingrediënten
• 125 gram sushirijst
• 150 gram verse zalm
• 1 avocado
• 100 gram mais
• 0,5 komkommer
• 2 lente-uien
• 50 gram granaatappelpitjes
• 4 eetlepels mayonaise
• rijstazijn
• sesamolie
• ketjap
• peper en zout naar smaak
Bereiding
1. Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Breng de rijst na het koken op smaak met 2 eetlepels rijstazijn en 2 eetlepels sesamolie.
2. Snijd de zalm in kleine blokjes en marineer in 2 eetlepels sesamolie en 2 eetlepels sojasaus.
3. Verwijder de schil van de komkommer en snijd de komkommer en de avocado in kleine stukjes. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes.
4. Meng voor de sesamsaus 4 eetlepels mayonaise met 1 eetlepel sesamolie, 1 eetlepel ketjap en 1 theelepel rijstazijn en zet apart.
5. Schep de sushirijst in een kom en vervolg met de blokjes komkommer, avocado, mais en de gemarineerde zalm. Maak het af met de ringetjes lente-ui en granaatappelpitjes en serveer met de sesamsaus.
Bekijk de video en trakteer je je op andere typische campingrecepten
Vergeet niet voordat je zelf aan de slag gaat met de hotdogs om ook even de bijbehorende video van Camperkeuken en ACSI FreeLife te bekijken die je hierboven kunt vinden. Nieuwsgierig wat de pot van ACSI FreeLife nog meer schaft? Bekijk dan ook onze andere Haute camping recepten!