Natuurlijk kan je voor spiesjes met vlees kiezen, maar ook voor vegetarische varianten zijn veel mogelijkheden. Wij gingen voor spiesjes met courgette, halloumi, rode ui en harissa.
Haute camping recept: spiesjes met courgette, halloumi, rode ui en harissa
Ingrediënten
1 courgette
250 gram halloumi
1 rode ui
1 theelepel harissa-poeder
2 eetlepels amandelschaafsel
Olijfolie, peper en zout
Bereiding
1. Snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd de halloumi in blokjes en de rode ui in partjes. Rijg de courgette afgewisseld met halloumi en rode ui op de spiesjes.
2. Meng 4 eetlepels olijfolie met 1 theelepel harissapoeder.
3. Verwarm de barbecue of kookplaat. Maak je gebruik van een kookplaat? Rooster dan het amandelschaafsel in 2 à 3 minuten lichtbruin en zet apart. Als je geen kookplaat maar de barbecue hebt aangestoken dan laat je deze stap achterwege óf rooster je het amandelschaafsel van te voren even in een koekenpan.
4. Bestrijk de spiesjes met de harissa-olie en bak ze in 5 tot 7 minuten bruin. Blijf regelmatig keren.
5. Serveer de spiesjes met amandelschaafsel.
Bekijk de video en trakteer je je op andere typische campingrecepten
Vergeet niet voordat je zelf aan de slag gaat met de courgettespiesjes ook even de bijbehorende video van Camperkeuken en ACSI FreeLife te bekijken die je hierboven kunt vinden. Nieuwsgierig wat de pot van ACSI FreeLife nog meer schaft? Bekijk dan ook onze andere Haute camping recepten!