ACSI FreeLife

Menu

Koken op de camping: Halloumi-courgettespiesjes

In de rubriek Haute Camping delen Camperkeuken en ACSI FreeLife de lekkerste gerechten voor je kampeervakantie. Spiesjes van de barbecue zijn altijd een goed idee. Ze zijn snel en gemakkelijk te maken én zo uit de hand te eten.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Haute camping_Camperkeuken_Courgettespiesjes met halloumi

Natuurlijk kan je voor spiesjes met vlees kiezen, maar ook voor vegetarische varianten zijn veel mogelijkheden. Wij gingen voor spiesjes met courgette, halloumi, rode ui en harissa.

Haute camping recept: spiesjes met courgette, halloumi, rode ui en harissa

Ingrediënten
1 courgette
250 gram halloumi
1 rode ui
1 theelepel harissa-poeder
2 eetlepels amandelschaafsel
Olijfolie, peper en zout

Bereiding

1. Snijd de courgette in dunne plakjes. Snijd de halloumi in blokjes en de rode ui in partjes. Rijg de courgette afgewisseld met halloumi en rode ui op de spiesjes.

2. Meng 4 eetlepels olijfolie met 1 theelepel harissapoeder.

3. Verwarm de barbecue of kookplaat. Maak je gebruik van een kookplaat? Rooster dan het amandelschaafsel in 2 à 3 minuten lichtbruin en zet apart. Als je geen kookplaat maar de barbecue hebt aangestoken dan laat je deze stap achterwege óf rooster je het amandelschaafsel van te voren even in een koekenpan.

4. Bestrijk de spiesjes met de harissa-olie en bak ze in 5 tot 7 minuten bruin. Blijf regelmatig keren.

5. Serveer de spiesjes met amandelschaafsel.

Bekijk de video en trakteer je je op andere typische campingrecepten

Vergeet niet voordat je zelf aan de slag gaat met de courgettespiesjes ook even de bijbehorende video van Camperkeuken en ACSI FreeLife te bekijken die je hierboven kunt vinden. Nieuwsgierig wat de pot van ACSI FreeLife nog meer schaft? Bekijk dan ook onze andere Haute camping recepten!

Praat mee

Praat mee: Koken op de camping: Halloumi-courgettespiesjes

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht