ACSI FreeLife

Menu

Koken op de camping: Bruschetta

In de rubriek Haute Camping delen Camperkeuken en ACSI FreeLife de lekkerste gerechten voor je kampeervakantie. Bruschetta is zo’n borrelhapje dat nooit verveelt. Deze bruschetta maken we met tomaten, zongedroogde tomaten, zwarte olijven en burrata. De verse basilicum en olijfolie maken het af. Met deze smaken breng je Italië op tafel!

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Koken op de camping_bruschetta

Haute Camping recept:
Bruschetta

Ingrediënten

• 1 ciabatta of stokbrood
• 250 gram burrata
• 350 gram vleestomaten
• 150 gram tomaatjes, zongedroogd
• 150 gram zwarte olijven
• verse basilicum
• 1 knoflookteen
• olijfolie, peper en zout

Bereiding

1. Snijd de tomaten, de zongedroogde tomaatjes en de zwarte olijven in kleine stukjes. Meng de ingrediënten met een scheutje olijfolie en peper en zout in een kom en zet apart.

2. Snijd de ciabatta of het stokbrood in dunne plakjes.

3. Rooster de plakjes brood in olijfolie in 2 à 3 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.

4. Snijd de knoflookteen doormidden en wrijf met de opengesneden kant een paar keer over de sneetjes brood.

5. Beleg de sneetjes brood met burrata, vervolg met het mengsel van tomaten en olijven. Maak het af met verse basilicum en nog wat olijfolie en peper en zout.

Bekijk de video en trakteer je je op andere typische campingrecepten

Vergeet niet voordat je zelf aan de slag gaat met de hotdogs om ook even de bijbehorende video van Camperkeuken en ACSI FreeLife te bekijken die je hierboven kunt vinden. Nieuwsgierig wat de pot van ACSI FreeLife nog meer schaft? Bekijk dan ook onze andere Haute camping recepten!

Praat mee

Praat mee: Koken op de camping: Bruschetta

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht