Door de Oosterse marinade van miso en sesam zit dit vegetarische barbecue-gerecht vol met smaak. Extra fijn: je hoeft weinig voor te bereiden, eigenlijk doet de barbecue al het werk.
Haute camping recept: Oosterse aubergine
Ingrediënten
• 2 aubergines
• 4 lente-uien
• 2 eetlepels sesamzaadjes
• 1 rode peper
• 1 limoen
• 2 eetlepels miso-pasta
• 2 eetlepels sesamolie
• 2 eetlepels rijstazijn
• 2 eetlepels ketjap
Bereiding
1. Snijd de aubergine doormidden. Snijd hem aan de binnenkant horizontaal en verticaal in, zodat er een ruitpatroon ontstaat.
2. Snijd de lente-ui en de rode peper in dunne ringetjes.
3. Meng voor de marinade 2 eetlepels miso-pasta met 2 eetlepels sesamolie, 2 eetlepels rijstazijn en 2 eetlepels ketjap.
4. Steek de barbecue aan.
5. Besmeer de open zijdes van de aubergine met de Oosterse miso-marinade, zorg dat het ook in de inkepingen komt en leg ze dan op een hete barbecue. Grill de aubergine in 15 tot 20 minuten tot de helften mooi gaar zijn. Blijf ondertussen af en toe keren en bestrijken met wat extra marinade.
6. Serveer de aubergine met ringetjes lente-ui, rode peper, sesamzaadjes en maak het af met verse limoen.
Bekijk de video en trakteer je je op andere typische campingrecepten
Vergeet niet voordat je zelf aan de slag gaat met de oosterse aubergine om ook even de bijbehorende video van Camperkeuken en ACSI FreeLife te bekijken die je hierboven kunt vinden. Nieuwsgierig wat de pot van ACSI FreeLife nog meer schaft? Bekijk dan ook onze andere Haute camping recepten!