ACSI FreeLife

Menu

Koken op de camping: Shakshuka met zalm

In de rubriek Haute Camping delen Camperkeuken en ACSI FreeLife de lekkerste gerechten voor je kampeervakantie. In aflevering 2 het eenpansgerecht shakshuka met zalm, dille, cherrytomaatjes en citroenschil.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Haute camping_shakshuka met zalm

Dit smakelijke eiergerecht bereid je gemakkelijk in je camperkeuken en kun je op tafel zetten voor ontbijt, lunch of diner. Nog een voordeel: je hebt er maar een handjevol ingrediënten voor nodig die je op iedere kampeerbestemming wel kunt vinden.

Haute camping recept: shakshuka
met zalm

Ingrediënten

• 4 eieren
• 100 gram gerookte zalm
• 50 gram babyspinazie
• 10 gram verse dille
• 100 gram cherrytomaatjes
• 1 citroen
• Klein scheutje verse room
• 2 eetlepels pompoenpitten
• Olijfolie, peper en zout

Bereiding

1. Snijd de gerookte zalm in kleinere stukken en hak de verse dille fijn. Snijd de cherry-tomaatjes in vieren.

2. Bak de bladspinazie in een scheutje olijfolie 2 à 3 minuten. Voeg de zalm, de
cherrytomaatjes en een scheutje room toe en bak even mee.

3. Maak vier kuiltjes en breek hier voorzichtig de eitjes in. Laat de shakshuka met de deksel op de pan nog zo’n 5 minuten pruttelen, tot het eiwit helemaal gestold is, en het eigeel nog een beetje zacht.

4. Maak het gerecht af met verse dille, pompoenpitten en peper en zout. Rasp tot slot nog wat verse citroenschil over het gerecht.

Bekijk de video en trakteer je je op andere typische campingrecepten

Vergeet niet voordat je zelf aan de slag gaat met de shakshuka om ook even de bijbehorende video van Camperkeuken en ACSI FreeLife te bekijken die je hierboven kunt vinden. Nieuwsgierig wat de pot van ACSI FreeLife nog meer schaft? Bekijk dan ook onze andere Haute camping recepten!

Praat mee

Praat mee: Koken op de camping: Shakshuka met zalm

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht