De pittige curry’s waren zonder twijfel mijn favoriete eetervaring tijdens mijn reis door Sri Lanka. Deze versie, aangepast aan de Nederlandse smaak die minder pittig is en bereid met een handige kant-en-klare kruidenpasta, is ideaal voor kampeerders die zich willen opwarmen.
Dit gerecht biedt een heerlijke warmte van binnenuit. Ben je op reis in Europese gebieden met kleine supermarkten? Neem dan een pakje currypasta van thuis mee, zodat je zeker weet dat je dit heerlijke gerecht kunt maken.
Recept
Ingrediënten
– 400 gr Voorgesneden zoete aardappelblokjes
– 200 gr Verse spinazie
– 240 gr Kikkererwten
– 280 gr Doperwten (1 blikje)
– 70 gr Rode currypasta (1 pakje is voor 4 pers)
– 400 ml Kokosmelk 18% vet (1 blikje)
– 1 Ui
– 2 Tenen knoflook
Voor de garnering:
– Koriander, rode peper, naanbrood
Variatietip:
De verse spinazie kun je ook vervangen door broccoliroosjes
Bereiding
- Snij de ui en knoflook fijn. Fruit de knoflook en ui kort aan in een pan met wat olijfolie op medium temperatuur. Voeg de currypasta toe en bak deze 2 minuten mee.
- Spoel de kikkererwten en doperwten af en laat uitlekken.
- Doe de aardappelen, de kikkererwten, de spinazie en de kokosmelk bij het currymengsel. Voeg ook 800 ml water toe. Vul hiervoor het lege blikje of de kartonnen verpakking van de kokosmelk enkele keren met water. Heb je een verpakking van 200 ml? Dan vul je deze vier keer met water (4x200ml = 800 ml).
- Laat de curry 25 minuten zachtjes doorkoken. Voeg na 20 min de doperwten toe zodat deze opwarmen in de saus. Garneer het gerecht.
Koken op de camping
Dit gerecht komt uit het boekje Koken op de Camping van Janne Meijssen – oprichtster van Vega Makkelijk. In het handzame boekje staan 42 vegetarische maaltijdsalades en eenpansgerechten, speciaal voor kampeerders die zonder stress willen genieten van smaakvolle, gezonde maaltijden op de camping.