Deze macaroni bolognese met champignons is een lekkere variant op de klassieke spaghetti bolognese, een bekend gerecht voor velen. Door het rund- of varkensvlees uit het traditionele Italiaanse recept te vervangen door eiwitrijk kruimgehakt en kastanjechampignons geef je er een vegetarische draai aan.
Omdat spaghetti lastig te eten is tijdens het kamperen, is deze vervangen door macaroni. Serveer het gerecht in een schaaltje zodat je deze maaltijd gemakkelijke kunt eten met een lepel.
Recept
Ingrediënten
- 130 gr (Glutenvrije) volkoren macaroni
- 450 gr Kastanjechampignons
- 200 gr Plantaardig kruimgehakt
- 15 gr Basilicumblaadjes
- 70 gr Tomatenpuree
- 100 ml Tomaten frito
- 425 ml Cherrytomaten in blik (1 blikje)
- 1 teen Knoflook fijngesneden
- 1 Ui fijngesneden
- 2 tl Gedroogde oregano
Voor de garnering
Basilicum, Parmezaanse kaas
Liever een stukje vlees?
Vervang het plantaardige kruimgehakt door rul gebakken rundergehakt
Bereiding
- Snij de ui en knoflook fijn. Hak de kastanjechampignons fijn.
- Fruit de knoflook en ui kort aan op medium temperatuur met wat olijfolie in een pan. Voeg het gehakt en de champignons toe en bak deze 5 minuten op hoge temperatuur.
- Voeg de tomatenpuree en de oregano toe en bak deze 2 minuten mee. Doe de tomaten frito, de cherrytomaten, de basilicumblaadjes en de macaroni erbij. Vul het lege blik van de cherrytomaten tot de helft met water (250 ml) en voeg dit bij de macaroni.
- Breng de saus aan de kook en laat 7 minuten zachtjes doorkoken (of het aantal minuten op de verpakking van de macaroni). Voeg wat extra water toe als de saus te droog kookt. Garneer het gerecht.
Koken op de camping
Dit gerecht komt uit het boekje Koken op de Camping van Janne Meijssen – oprichtster van Vega Makkelijk. In het handzame boekje staan 42 vegetarische maaltijdsalades en eenpansgerechten, speciaal voor kampeerders die zonder stress willen genieten van smaakvolle, gezonde maaltijden op de camping.