Een fajita is een zachte tortilla gevuld met groenten, vlees of vis. Tortilla’s, ook bekend als wraps, zijn ideaal voor gezonde maaltijden op de camping voor zowel de lunch als het avondeten. Met het gezin eten we ze zowel thuis als op de camping regelmatig. Ze zijn uiterst veelzijdig, omdat ze lang houdbaar zijn en je eindeloos kunt variëren met de vulling.
Je kunt ze bijvoorbeeld besmeren met hummus en vullen met rauwkost, beleggen met sla en een gebakken ei, of kiezen voor een recept zoals dit met gegrilde groenten in fajitasaus, waarbij portobello’s zorgen voor de benodigde eiwitten.
Recept, ingrediënten
- 6 volkoren tortilla’s, klein formaat
- 5-6 portobello’s
- 3 paprika’s
- Half zakje fajita-kruidenmix (een heel zakje is voor 4 pers.)
- Halve ui
- Voor de garnering: koriander, zure room en avocado
Liever een stukje vlees?
Vervang (een deel van) de portobello’s door gebakken kipfiletreepjes
Bereiding
1. Snij de ui fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snij in stukjes. Snij de portobello’s in repen.
2. Fruit de ui kort aan op medium temperatuur met wat olijfolie in een pan. Voeg de portobello en de paprika toe en bak 8 minuten mee. Doe de kruiden erbij en bak nog enkele minuten.
3. Verwarm eventueel de wraps in een droge koekenpan of grill ze door ze tegen de vlammetjes van het keukengas aan te houden met behulp van een knijptang. Beleg de tortilla’s met de groenten en garneer het gerecht.
Tip: prak het vruchtvlees van de avocado fijn op de tortilla voordat je deze met de groenten belegt.
Koken op de camping
Dit gerecht komt uit het boekje Koken op de Camping van Janne Meijssen – oprichtster van Vega Makkelijk. In het handzame boekje staan 42 vegetarische maaltijdsalades en eenpansgerechten, speciaal voor kampeerders die zonder stress willen genieten van smaakvolle, gezonde maaltijden op de camping.