Kopen in Duitsland tijdens Caravan Salon? Doe het niet, zeggen de Nederlandse deskundigen en dealers. Waarom? Hier de vijf belangrijkste redenen:
5 redenen
De kans op louche koopconstructies
Er zijn Duitse dealers die er verhuurconstructies op nahouden waarbij je je camper wel nieuw aanschaft, maar waarbij het op papier lijkt alsof je de camper van de dealer huurt. Pas na 2 jaar wordt de camper ingevoerd en daarmee wordt flink wat BPM bespaard. Weet dat je bij aanhouding in Nederland een groot probleem krijgt met de fiscus.
Geen voorrang meer bij de dealer
Klanten die bij een Duitse dealer gekocht hebben, kloppen vaak bij een Nederlandse dealer aan als er gebreken zijn. Ze verwachten dan snel geholpen te worden en begrijpen niet altijd dat een dealer zijn eigen klanten voorrang verleent.
Caravan uit de achtertuin
Het niveau van de dealerbedrijven in Nederland is heel hoog. In Nederland is het personeel geschoold en staan de modellen in een verwarmde showroom. In Duitsland wordt veel verkocht vanuit de achtertuin.
Gedoe bij garantie
Bedenk goed dat je in geval van eventuele problemen in principe eerst naar de leverende dealer terug moet, dus weer helemaal naar Duitsland.
Geen Bovag Garantie
In geval van tweedehands caravans geldt dat je in Nederland bij de vele Bovag-caravanbedrijven recht hebt op twaalf maanden Bovag Garantie. Bij een aankoop in Duitsland is dat niet van toepassing.
Aan dit artikel werkten mee: Natasja Borghuis, Hein van Tulden (beide: Adria), Leo Diepemaat (Erwin Hymer Group), Tom Huyskens (Bovag). Lees het hele verhaal, met meer argumenten en achtergrondinformatie in ACSI FreeLife 5-2015. Bovendien lees je alles over de nieuwe caravan- en campermodellen van 2016.