ACSI FreeLife

Menu

Bürstner presenteert caravan van de toekomst

Bij Bürstner zijn ze de afgelopen tijd druk geweest met het ontwerpen van een caravan van de toekomst. Het resultaat is de Talis, die tijdens de Caravan Salon Düsseldorf 2024 voor het eerst is te zien.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Bürstner Talis_Autodesk VRED Professional 2021.2

“Klein reizen, groot leven.” Dat is Bürstners motto van deze caravanstudie. De Talis valt op door de uitklapbare achterkant. Dankzij dit zogenaamde Air-Xtension systeem, dat bekend is van de Bürstner Lyseo TD Gallery camper, ontstaat een ruim lengtebed.

Speelkamer onder het bed

Onder dit bed kunnen de kleintjes zich vermaken in een heuse kinderslaapgrot, die je ook als opbergruimte kunt gebruiken. De aerodynamische vormgeving in combinatie met de lichtgewicht constructie maakt de caravan speciaal geschikt voor elektrische en kleinere trekauto’s.

Een vis van een caravan

Om tot deze aerodynamische vormgeving te komen is er volgens Bürstner heel wat getest. In een virtuele windtunnel is uiteindelijk een visachtig silhouet ontstaan, zo valt te lezen in het persbericht. “Aan de voorkant wordt de lucht aerodynamisch verdeeld door een conisch toelopende vorm. Aan de achterkant loopt de vorm taps toe vanaf de zijwanden, zodat er zo min mogelijk remturbulentie ontstaat en het energieverbruik van het trekkend voertuig laag blijft.”

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Krijg jij geen genoeg van caravans en campers?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Meer info

Modulair caravannen met een vanlife-gevoel

Naast de AirXtension en de visvorm van de caravan zitten er nog een aantal innovatie snufjes op, in een aan de Talis. De keuken bestaat uit een gasloze, deelbare, draagbare keukenmodule met twee inductiekookplaten. Samen met de verplaatsbare bank en tafel kun je de keuken ook buiten gebruiken om zo het vanlife-gevoel te versterken.

Caravan Salon Düsseldorf_Bürstner Talis_interieurHet interieur van de Bürstner Talis.

Geluiddempende, houten wanden

Voor de kleinere bagage zijn er uitneembare boxen die je ook als boodschappentas kunt gebruiken. Achter deze boxen bestaan de binnenwanden uit akoestische panelen van hout om het geluid te dempen. Voor de verlichting ben je volledig aangewezen op verplaatsbare acculampen. En last but not least: de toiletruimte is voorzien van een opbergbaar, zelfvoorzienend scheidingstoilet zonder chemicaliën.

‘Bijna elke auto kan de Talis trekken’

Bürstner omschrijft de Talis als “de huidige #overalthuis-studie die laat zien hoe wij bij Bürstner de toekomst van caravans zien. Elektromobiliteit, laag verbruik en lichtgewicht constructie worden steeds belangrijker. Bijna elke auto kan de Talis trekken, inclusief elektrische auto’s,” zegt Jens Kromer, CEO van Bürstner GmbH & Co. KG.

Caravanstudie

Mocht jij nu denken ‘dit is mijn droomcaravan’, dan moet je nog even geduld hebben. De Bürstner Talis is vooralsnog alleen een studiemodel en dus nog niet te koop.

Praat mee

Praat mee: Bürstner presenteert caravan van de toekomst

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht