ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Sun Living S 70 SP

Voor een wintersportvakantie is een camper van Sun Living misschien niet de meest voor de hand liggende keuze. Maar juist daarom een interessante. Hoe doet het budgetmerk van Adria het in de sneeuw? Reisjournalist Rosanne nam de zonnige camper mee naar -16 °C.

Auteur
Sander Cox
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Sun Living S 70 TP

Signalement

Merk
Sun Living
Model
S 70 SP
Onderstel
Fiat Ducato 2.3 Multijet, 130 pk, handgeschakeld en voorwielaandrijving
Testjaar
2018
Gewicht
max. toelaatbaar gewicht 3.500 kg
Basisprijs
€ 67.783

Het model dat mee gaat naar koudere streken is de Sun Living S 70 SP. Deze halfintegraal is niet uitgerust met een winterpakket. Heeft geen vloerverwarming of dubbele bodem, geen geïsoleerde en verwarmde afvalwatertank.

Wintervuurdoop

Eigenlijk ontbreekt alles wat de redactie van ACSI FreeLife normaal gesproken aanraadt voor een reis naar de sneeuw. Maar waarom dan toch deze test? Juist om te kijken of je ook met een camper waarvoor je niet per se de hoofdprijs betaalt de sneeuw in kunt. De meeste wintervoorzieningen zijn overigens wel als optie bij te bestellen, maar zitten niet in de standaarduitrusting van de camper die wij meenemen.

Verwarming mag nooit uit

Als we de camper ophalen, zijn we blij verrast. De witte camper met gladde beplating en blauw-grijze striping oogt fris. We krijgen een uitgebreide uitleg over hoe de Sun Living de kou het beste kan trotseren. De verwarming mag nooit uit.

Wel op een lage stand, maar wanneer we hem uit zouden zetten bij temperaturen onder nul, bevriest het water in zowel de afval- als schoonwatertank en gaan deze kapot. Voor winterkamperen zit er vaak een Alde-vloeistofverwarming in een kampeermiddel.

Veel ruimte

Deze camper heeft dat niet. Het is gewoon de Truma Combi 4-gasverwarming met boiler. Het valt direct op dat er veel ruimte is in de camper voor een voertuig van zeven meter. Dat komt goed uit wanneer je op de camper aangewezen bent in de kou en niet buiten kunt zitten.

Hoog genoeg

Dankzij het dwarsbed achterin blijft er veel leefruimte over. Die ruimte wordt met name gebruikt voor de zitgroep die aanzienlijk groter is dan in de andere modellen van Sun Living met lengtebedden. Ook de stahoogte van 2,10 meter geeft een ruimtelijk gevoel.

Grote jongen die nu nog zijn hoofd stoot. De hoogte is er met name zodat er optioneel een hefbed geplaatst kan worden boven de zitgroep voor extra slaapruimte. In de camper die wij meenemen is het hefbed er wel, maar wordt hij niet gebruikt. We reizen met z’n tweeën en hebben geen extra slaapplaatsen nodig.

Waar loop je nog meer tegenaan?

Maar waar loop je als wintersporter die verblijft in een camper nog meer tegenaan? In de special winterkamperen in ACSI FreeLife 8-2018 wordt deze Sun Living in een verhaal van zes pagina’s uitgebreid getest.

bestel magazine

Praat mee

  1. HB
    Hj van den Berg

    Wij hebben de wagen nu drie jaar .en zijn erg tevreden.aan gezien ik twee meter ben is de wagen erg fijn .de bedden zijn ook goed van maat..😄

    Reageer
    0
    0
  2. Nb
    Nu van den berg

    Wij hebben de wagen nu drie jaar .en zijn erg tevreden.aan gezien ik twee meter ben is de wagen erg fijn .de bedden zijn ook goed van maat..😄

    Reageer
    0
    0

Praat mee: Leeftest: Sun Living S 70 SP

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht