ACSI FreeLife

Menu

Testvideo: Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo

Autojournalist Mario Vos test voor iedere editie van ACSI FreeLife magazine een nieuwe trekauto. Hij maakt daarbij ook een testvideo die we tot nu toe alleen publiceerden in de ACSI Magazines-app. Iedere maand schotelen we je een testvideo uit 2018 voor. Dit keer trekt een Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo de caravan voort.

Auteur
Sander Cox
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
Opel Insignia

In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw was Opel een belangrijke speler in de hogere klasse. Auto’s als de Senator, de Rekord en later de Omega waren behoorlijk succesvol, maar de verkopen liepen wel geleidelijk terug. In het hogere segment koos de autokoper steeds vaker voor de premium merken zoals Audi, BMW, Jaguar, Mercedes en Volvo.

Flinke stap vooruit

Terwijl andere merken afhaakten (Citroën, Nissan, Peugeot, Renault en Toyota), bleef Opel dapper – met een korte onderbreking voor de wat kleiner uitgevallen Signum – een grote auto bouwen. De introductie van de Insignia markeerde zelfs een flinke stap vooruit, want in 2008 stond daar ineens een fraaie, ruim 4,80 meter lange auto in drie carrosserievarianten en met een uitgebreid motorengamma.

Opel deed negen jaar met dit model, want pas vorig jaar kwam er een opvolger. De serie werd wel een beetje uitgedund, want voortaan is er geen vierdeurs sedan meer leverbaar. De Insignia-reeks bestaat daarmee uit een vijfdeurs hatchback model dat Grand Sport heet en een vijfdeurs stationwagon die als Sports Tourer door het leven gaat.

Wegklapbare trekhaak

Wat maakt deze Insignia uniek? Nou, de trekhaak bijvoorbeeld. Dat is een bijzonder handig exemplaar, want hij is wegklapbaar. Je trekt aan een hendel onder de bumper en hij komt tevoorschijn, waarna je hem op zijn plaats klikt en hij automatisch vergrendeld is. Nog handiger is dat het stopcontact op de trekbeugel zit en je dus niet onder de auto op zoek hoeft naar de plaats waar de stekker in moet. Ook het oog voor de losbreekkabel zit heel praktisch aan de trekbeugel.

Achteruitrijcamera

Aankoppelen is daarna ook een fluitje van een cent door de achterruitrijcamera zodat je de kogel met weinig oefening direct onder de koppeling kunt mikken. Neuswiel indraaien, stekker en losbreekkabel aanbrengen en de koppeling is gemaakt: binnen twee minuten ben je op weg.

In ieder nummer een trekautotest

In ieder nummer van ACSI FreeLife magazine vind je een trekautotest van een splinternieuwe trekauto. Autojournalist Mario Vos zoekt daarvoor geschikte vierwielers uit en test hoe ze presteren als caravantrekker. Naast het artikel produceert hij een testvideo die je hierboven kunt bekijken.

ACSI Magazines-app

Zowel het artikel als de video zijn in onze ACSI Magazines-app te bekijken. Hier lees je hoe je deze app gratis downloadt. Ben je abonnee van ACSI FreeLife magazine? Dan lees je alle magazines ook gratis in de app. We voorzien veel artikelen van extra foto’s en video’s, dus het is zeker de moeite waard om ACSI FreeLife digitaal te lezen.

De komende maanden verschijnen ook de video’s van de andere in 2018 geteste modellen op deze website. In deel 5 – die 14 april 2019 op deze website verschijnt – test Mario een hybride trekauto, de Kia Niro Hybrid.

Meer lezen?

Het uitgebreide testartikel van de Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo lees je in ACSI FreeLife 5-2018.

Praat mee

  1. E

    Rij zelf ook deze auto. Ruim en aantrekkelijke prijs.
    Veel luxe en mooie uitstraling.
    Rijdt en stuurt prima. 165 pk mwah, had liever nog wat meer gehad. Verbruik 7.5 liter.
    Tot nu toe 16.000 km en nog geen
    enkel probleem. Komt goed uit alle testen. Dealer is vriendelijk en betaalbaar.

    Reageer
    0
    0
  2. W

    Een 1.5 turbo om een caravan te trekken. Gaan we terug in de tijd en tegen 20 km/u de bergen over’?

    Reageer
    0
    2
    1. Gm
      George martens

      Om een caravan te trekken van 1400 of 1500 kg is geen enkel probleem.
      Je moet de motor wel op touren houden.
      Ik ben er ethousiast over

      Reageer
      0
      0
  3. SR
    Smets Roger

    Heb vroeger een Opel ascona twee liter diesel gereden. Trok daarmee een Crv van 1200 kg. Moest wel in tweede de Brennerpas op. Dan een omega diesel goede motor met veel vermogen. Caroserie was een roestbak. Was geen lange levensduur. De meeste langen al voor de tien jaar op de schroot. Opel is blijven stilstaan. Binnen vijf jaar word er niet meer van gesproken.

    Reageer
    0
    0

Praat mee: Testvideo: Opel Insignia Grand Sport 1.5 Turbo

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht